1456852787_Flag_of_Spain 1456852799_Flag_of_United_Kingdom

El dimarts 20 d’ octubre, docents de Centres de Formació Professional de l’àmbit TIC van assistir a una jornada informativa adreçada a ells sobre el projecte educatiu Oracle Academy a l’INS Mare de Déu de la Mercè.

La iniciativa s’emmarca dins l’acord entre el Departament d’Ensenyament i Oracle University que dóna com a fruit l’accés sense cost al programa Oracle Academy per als centres de titularitat pública de Cicles Formatius de Grau Mig i Superior de l’àmbit TIC. Com aspecte destacat, són ja 72 centres els que formen part a Catalunya d’aquest programa d’àmbit internacional.

Van ser presents Projecte Universitat Empresa (PUE), com a partner seleccionat d’Oracle per a la difusió i gestió de l’Oracle Academy i entitat de suport en la implementació del programa a les institucions educatives, i l’Ariadna Rectoret, del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

oracle-ensenyament-1

L’èxit de la jornada va estar marcat tant per l’interès manifest de tots els assistents i l’alt volum d’inscripcions com per l’objectiu principal de la iniciativa: traslladar al professorat la informació necessària per utilitzar els recursos (software, e-learning,…) i els beneficis que el programa posa a la seva disposició per aplicar-los en la formació oficial i reconeguda dels seus estudiants en tecnologies Oracle (Java, Bases de dades Oracle, MySQL,…).

El Director Gerent de PUE, l’Orlando Javier Domínguez, va presentar l’Oracle Academy, posant el focus en l’abast i l’ús de les tecnologies Oracle al sector TIC. També en els beneficis del programa per a docents i els seus estudiants, en el seu camí d’incorporació al món laboral. La seva ponència va comptar amb el suport del Dídac Navarro, responsable tècnic del projecte a PUE, qui va exposar de forma molt útil i pràctica com accedir i utilitzar els diferents recursos.

oracle-ensenyament-2

Després d’un breu break, la interessant ponència de l’Ariadna Rectoret, representant del SOC, va explicar els programes actualment actius dins de la iniciativa Garantia Juvenil, als que els centres de formació homologats pel SOC hi tenen accés. Es tracta d’un conjunt de mesures i serveis que tenen un objectiu comú: reduir l’atur juvenil. Entre d’altres, programes com el de Mobilitat, TIC-Idiomes, Experiències Professionals, Noves oportunitats,…

Dins l’àmbit de la formació subvencionada adreçada a incrementar l’ocupació entre els joves, l’Àngel Garcia de PUE va exposar la iniciativa Joves TIC de la que n’és responsable, que es presenta com un complement ideal als estudis dels alumnes i exalumnes de cicles formatius. I és que, tal com va explicar l’Àngel, Joves TIC ofereix cursos d’especialització sense costbasats en els perfils professionals demandats en el sector TIC a on és present la formació oficial i certificada en tecnologies Oracle.

oracle-ensenyament-3

Des de PUE, el nostre més sincer agraïment al Departament d’Ensenyament per fer possible la celebració d’aquesta jornada i a l’Ariadna Rectoret, per acompanyar-nos amb una exposició i temàtica tan interessant.

Documentació de la jornada

DADES DE CONTACTE
angel.garcia@pue.es - Responsable Iniciativa Joves TIC, PUE - 687 516 309
didac.navarro@pue.es - Responsable tècnic Oracle Academy, PUE - Altes i suport tècnic Oracle Academy - 93 206 02 49